Nog 3 nachtjes slapen...
Door: webmaster
Blijf op de hoogte en volg Henk
19 Maart 2011 | Nederland, Amsterdam
En nu, nu sta ik op het punt weer te vertrekken. Al lange tijd kan ik aan niks anders denken dan aan de geweldige tijd die me weer te wachten staat. Menige traan heb ik de laatste weken weggepinkt, gewoon, van blijdschap en geluk.
Afgelopen 2 maanden heb ik intensieve contacten onderhouden met mijn inmiddels opgedane Thaise vrienden, die het een en ander voor me regelen. Scheelt me 'n hoop geld... hoewel voor onze begrippen 't allemaal niks kost, maar toch. Als 'n Thai het regelt scheelt het toch altijd nog de helft van wanneer ik het zelf als Farang (vreemdeling) zou regelen.
Hoogtepunten deze keer moeten gaan worden 1. het Songkran-festival, het Thaise nieuwjaar op 13 april. Normaal kan ik hier nooit naar toe omdat het dan altijd Pasen (en/of vakantie) is, en ik dus geen vrij kan krijgen. Tijdens officiële ceremonieën zullen de "ouderen" hun nakomelingen zegenen met water wat hen geluk en voorspoed moet brengen in het nieuwe jaar. De meesten kijken echter uit naar het volksfeest dat hierop volgt waarbij iedereen zijn medemens eens goed nat gaat maken, ook ik zal er niet aan kunnen ontkomen. De festiviteiten duren in elk geval 3 dagen (en 3 nachten), uitlopend tot een week. Tweede hoogtepunt het vieren van mijn verjaardag op een superlocatie-eiland tegen de grens van Cambodja, met helderblauwgroene zee, witte stranden, wuivende palm- en bananenbomen, en achter mij ongerepte regenwouden die ik beslist zal gaan verkennen.
In Thailand zijn is beduidend anders dan in Nederland. Alles is anders. De eerste keer dat ik er was was ik er na een paar dagen al aan gewend. Het is niet moeilijk om aan een land als Thailand te wennen. Niks moet, tenzij je dat zelf wilt. Niks is fout, tenzij je dat zelf vindt. Als Farang val je wel eens uit de toon, maar dat geeft niks, je bent immers een buitenlander. De meeste Thai zijn daar heel tolerant in: "mai pben raai" (het maakt niet uit) vinden ze dan. Zolang je maar glimlacht, niet te veel herrie maakt en geïnteresseerd bent in dit prachtige land, en rekening houdt met anderen.
Ja, ik ben dolgelukkig en blij... ik ga weer een aantal fantastische weken tegemoet...
19 Maart 2011 - 20:11
Mups:
Ha pap,
Wat een mooie eerste stukje. Ik vind het mooi om te lezen dat je daar je tweede thuis hebt gevonden, al wist ik dat natuurlijk ook wel al. Geniet echt van iedere seconde die je daar bent. Dit neemt echter niet weg dat ik je niet ga missen, want dat doe ik waarschijnlijk al op het moment dat je dinsdag door de doane heen bent :( gekukkig heb je deze site waarmee ik (hopelijk) toch een beetje op de hoogte blijf van wat je daar alle uitspookt.
Geniet, geniet, geniet. Je hebt het verdiend.
Love you just the way you are
jou mups -
23 Maart 2011 - 16:22
Bels:
Hoi Henk,we missen je nu al.Hopelijk ben je goed aangekomen en geniet je nu al van het mooie land!!!Ik hoop dat de reis een beetje is meegevallen;Geniet er van,het is je gegund.Grtjs Bels